Pages

miercuri, 25 ianuarie 2017

6 semne că ți-e mai bine decât crezi

Am fost rugată să enumăr șase semne că i-ar merge unui om mai bine decât crede. Iată ce a ieșit:

Te afli în fața calculatorului, bându-ți cafeaua și simțindu-te vinovat că petreci prea mult timp pe internet în loc să faci altceva? Ca de pildă, să te uiți pe oferte de angajare sau să găsești un instalator care să repare chiuveta aia ce s-a stricat de mai bine de o săptămână?
Ei bine, vremea vinii a luat sfârșit. Din când în când, cu toții avem nevoie să ne ridicăm moralul. Și având în vedere că ești deja aici, uită-te peste lista de mai jos. E scrisă special să te elogieze pe tine. Sunt șanse ca după ce vei citi lista asta să realizezi cât de bine îți este, de fapt.

1. Nu ți-ai pierdut interesul pentru ce se întâmplă în jurul tău
Oamenii care demonstrează curiozitate sunt din ce în ce mai lăudați. Te-ai întrebat vreodată de ce se întâmplă asta? Cercetătorii susțin că pentru a funcționa la cote optime, creierul uman trebuie să fie supus constant la provocări. De aceea companiile caută să angajeze oameni caracterizați de o anume sete de cunoștințe. Privește-te în oglindă: reține că e un lucru valoros acea curiozitate a ta. Acum spală-te pe dinți și ești pregătit.

2. Nu te compari cu alții
Fiecare dintre noi trece prin perioade de depresie. Indiferent de motiv, uneori ne pare că vecinul are o capră mai arătoasă. E mai bine să te gândești la toate lucrurile bune pe care le ai în viața ta, decât să dezvolți o obsesie pentru singurul lucru lipsă din ea. Iar asta e chiar ușor de făcut, crede-mă. Începe prin a face o listă cu tot ce ai și mândrește-te cu ea, agățând-o în camera ta. Așa vei împiedica deraierea.

3. Diversitatea
Oamenii tind să se înconjoare cu semeni care au aceleași interese cu ale lor, dar asta duce adesea la plictiseală. Doar imaginează-ți: să discuți la nesfârșit despre aceleași și aceleași subiecte. Diversitatea e marfă! Dacă ai prieteni cu care poți discuta despre politică sau meciul de tenis de aseară, dar și prieteni care să-ți dea recomandări de filme sau cărți, atunci ești bine. În plus, e clar că ești înconjurat de prieteni de calitate.

4. Ai un scop în viață
Nu lucrezi, însă mama ta a încetat să te mai întrebe “Ce ai de gând să faci cu viața ta?”. Prietenii tăi au încetat să te cupleze cu diverși străini, iar bunica ta nu te mai întreabă când să-și cumpere rochia aceea de gală pentru nunta ta. Adevărul e că au încetat să facă asta pentru că tu i-ai convins. Mesajul tău a fost transmis cu succes, iar ei au înțeles că ai alte așteptări. Bravo ție!

5. N-ai ieșit din joc
Azi nimic nu-ți șade cum trebuie și încerci pe cât posibil să te faci nevăzut din magazin, grăbindu-te acasă. Dar stai! Cineva te privește, chiar dacă ai luat câteva kilograme de sărbători. Și, de fapt, surpriză: acel cineva ți-a dat numărul său de telefon. Ești încă în joc!

6. Ești amuzant/ amuzantă
Ei bine, nu toți putem fi Chandler, însă e bine să știm că, din când în când, îi putem face pe prietenii noștri să se prăvălească de râs. Ce nu merge bine ne apropie, însă dacă asta înseamnă că vom avea material suficient pentru a ne distra prietenii, atunci audiența e garantată, având de fapt propriul nostru spectacol de comedie stand-up. Seinfeld, ferește-te! (nu puteam risca, poate ești fan Seinfeld)

Acestea sunt cele șase semne pe care m-am gândit să ți le prezint. Te-ai regăsit în vreunul dintre ele? Dacă da, mi-ar plăcea să știu în care. Ai alte semne de sugerat? Aș fi încântată să le adaug la această postare.


Împarte cu mine gândurile tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu